Анушкевичус: місто виявилося достатньо готовим до епідемії

Міський голова Івано-Франківська взяв участь у нараді під керівництвом прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко у Івано-Франківську. Під час наради він вкотре озвучив потреби міста у медикаментах, обладнанні та засобах індивідуального захисту, які необхідні для боротьби з епідемією. Зокрема, це антивірусні препарати, як мінімум три апарати, що дозволяють робити штучну вентиляцію легень, а також засоби індивідуального захисту для працівників медичних установ та громадян.

Доповідаючи про стан справ у Івано-Франківську під час наради за участю прем’єр-міністра в Івано-Франківську, міський голова Віктор Анушкевичус наголосив, що місто виявилось достатньо готовим до боротьби з епідемією. Не в останню чергу це стало можливим завдяки тому, що ще минулого року видатки міського бюджету на капітальні вкладення у медицину були збільшені майже у 10 разів, а також завдяки тому, що були закуплені 14 карет швидкої допомоги для міста та капітально відремонтовано відділення інтенсивної терапії (реанімації) у міському пологовому будинку та ЦМКЛ.

Окрім того, Віктор Анушкевичус зазначив, що у місті Івано-Франківську були вжиті наступні заходи боротьби з епідемією грипу та ГРЗІ: на фінансування не передбачуваних витрат медичних закладів було виділено 100 тис. грн. з резервного фонду міського бюджету, досягнуто домовленості практично з усіма великими службами приватного таксі про виділення двох машин щоденно кожною з них для потреб чотирьох міських поліклінік, а також у повному обсязі забезпечено паливно-мастильними матеріалами усі медичні заклади міста та досягнуто домовленості з приватними підприємствами міста, УТОГ про безкоштовне надання марлі та пошиття марлевих пов’язок для потреб медиків та населення міста.

Також міський голова Івано-Франківська під час наради за участю прем’єр-міністра України підняв питання додаткової оплати праці медичних працівників, які у період масового захворювання населення працюють понаднормово та без вихідних.

old_editor, 05.11.2009 12:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини