Найбільше проблем на Прикарпатті із формування ДВК

В Івано-Франківську відбулася позачергова сесія обласної ради, до порядку денного якої було включено єдине питання:
- Про інформацію тимчасової контрольної комісії обласної ради зі сприяння
у підготовці та проведенні виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року.

Нагадаємо тимчасова контрольна комісія була створена на попередній сесії задля виявлення фактів порушень виборчого законодавства, проведення чесних і прозорих виборів.

За словами голови тимчасової комісії Анатолія Дроня, з початком виборчого процесу розпочалась брудна агітація від політичних партій, на кандидатів у народні депутати України. Інформація щодо «чорного піару» надійшла на двох кандидатів: Анатолія Диріва та Василя Гладія.

Щодо Анатолія Диріва, то голова комісії зазначив, що 20 серпня 2012 на території округу розповсюджувалось суспільно-політичне видання «Голос Бойківщини» (випуск 2) з провокативними відносно нього матеріалами, про що складено відповідний акт і направлено до органів УМВС.

«Щодо Гладія Василя Івановича – розклеєно на території Косівщини та Снятинщини від імені, нібито, громадського руху «Чесно» листівки, на що останній дав спростування», - повідомив Анатолій Дронь.

Також депутат облради говорив про створення клона Олександра Сича та розповсюдження фальшивих листівок від імені ВО «Свобода» та кандидата в народні депутати Олександра Сича (Максимовича).

Актуальним на сьогодні, на думку голови тимчасової комісії, є питання формування в кожному виборчому окрузі ДВК, які проходять з надзвичайно грубими порушеннями законодавства, а в багатьох випадках з повним його ігноруванням.

Анатолій Дронь доповів про порушення, які були зафіксовані в кожній окружній виборчій комісії. Зокрема, за його словами, всі ОВК провели процедуру жеребкування членів дільничних виборчих комісій із грубими порушеннями законодавства. Клони та двійники були виведені із списків у 83, 87 та 88 округах, на інших округах двійники так і залишилися у списках, що унеможливлює роботу ДВК.

Дивує той факт, каже Анатолій Дронь, що представники прокуратури жодним чином не реагують на порушення виборчого законодавства в області.

 

 

Леся, 09.10.2012 16:38



Вибір редакції

Найпопулярніші новини