Найбільше в області порушень з виплати заробітної плати та скорочення чисельності працівників

Найбільше в області порушень з виплати заробітної плати та скорочення чисельності працівників.

Про це повідомила на прес-конференції  начальник Територіальної державної інспекції з питання праці в Івано-Франківській області Ольга Ткачівська.

«Кожен працівник має право звернутися в інспекцію праці», - наголосила вона.

Як повідомили на прес-конференції, на вимоги державних інспекторів праці підприємства-боржники погасили заборгованість із виплати заробітної плати на суму 3,4 млн. грн., тобто підприємства повністю чи частково розрахувалися з 1,2 тис. працівниками.

Загалом з початку 2012 року державними інспекторами праці проведено 853 перевірки додержання законодавства про працю на 807 підприємствах, установах та організаціях.

За результатами перевірок складено та передано до суду 727 протоколів про адміністративні правопорушення. Загалом до адміністративної відповідальності притягнуто 647 керівників підприємств-порушників законодавства про працю.

Крім того, державними інспекторами праці внесено 114  подань власникам про притягнення до дисциплінарної відповідальності, 90 матеріалів перевірок передано до правоохоронних органів для вжиття заходів прокурорського впливу.

З початку 2012 року державними інспекторами праці проведено 69 перевірок на 50 підприємствах-боржниках із виплати заробітної плати.

Загальна сума накладених судами та державними інспекторами праці штрафних санкцій становить 32,6 тис. гривень.

У ході перевірок підприємств-боржників із виплати заробітної плати внесено 13 подань власникам про притягнення винних посадових осіб до дисциплінарної відповідальності, а також 23 матеріали перевірок передано до правоохоронних органів для вирішення питання про притягнення порушників трудового законодавства до кримінальної відповідальності.

Леся, 27.09.2012 15:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини