Чи отримають калуські медики свої зароблені гроші?

У Калуші склалася критична ситуація із виплатою заробітної плати для працівників бюджетної сфери. Станом на 20 вересня заборгованість становила 10,5 млн. гривень. На 1 жовтня борг становитиме майже 25 млн. гривень. А до кінця року на заробітну плату не вистачає приблизно по 14 млн. гривень щомісяця.

 Як повідомили «Малакаві» працівники лікарні, заступник мера з питання охорони здоров’я Василь Турчин двічі приходив до ЦРЛ і обіцяв, що гроші будуть з дня на день, заспокоюючи людей.

25 вересня – дата, згідно обіцянки керівництва лікарні та міста, коли будуть виплачені зароблені гроші медикам  Калущини.

Як повідомив голова об’єднаного профспілкового комітету Калуської ЦРЛ Олександр Притуляк, на зборах головних лікарів, завідувачів відділами та старших медсестер була обговорена ситуація із невиплатою заробітної плати.

Після цього відбулося зібрання профспілкового комітету, на якому було прийнято рішення про оголошення акцій непокори, якщо впродовж 10-и днів медики не отримають заробітної плати. Щоправда, спочатку про відповідні дії працівники охорони здоров′я мають повідомити міську, районну та обласну ради, а вже після того — відраховувати термін.

До таких же акцій планують вдатися й освітяни.

Ситуацією з невиплатою зарплати лікарям та медперсоналу Калуської центральної районної лікарні вже зацікавилася прокуратура. За інформацією представника цієї структури прокуратурі відомо про ситуацію, що склалася з виплатою зарплати в Калуської ЦРЛ. Вже проведена відповідна перевірка і направлено лист для реагування меру міста Калуша.

Леся, 26.09.2012 09:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини