Підприємці заявляють, що податківці на них почали тиснути

Працівники податкової почали обдзвонювати підприємців Івано-Франківська і настійливо рекомендувати оформлювати своїх працівників не просто на мінімальну зарплату, а з розрахунку мінімальна зарплата + 1 %. Якщо цього не буде зроблено до вівторка, то податківці обіцяють завітати до таких підприємців із перевірками та штрафувати.

«Мені сьогодні подзвонили і сказали, що треба оформити моїх продавців по новій схемі. Не просто на мінімальну зарплату, а з розрахунку мінімальна зарплата + 1 %. На моє запитання: чи є якісь новий закон, який змушує підприємців так робити, відповідь мені не дали», — розповіла в коментарях «Малакаві» приватний підприємець.

Натомість, каже жінка, їй сказали, що якщо до вівторка вона не зробить переоформлення її можуть оштрафувати. Сказали підійти на переоформлення разом із продавцями.

«Окрім того, що я буду платити більше, бо ріст зарплати тягне за собою і ріст відрахувань у всі фонди, я ще втрачаю один робочий день, бо мої магазини не будуть працювати, якщо продавці підуть зі мною на переоформлення», — відзначила підприємець.

За її словами, податківці «закривають» очі на ті підприємства, де люди працюють нелегально, а вимагають гроші у тих, хто платить.

Леся, 23.08.2012 17:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини