Партія регіонів хоче створити свій земельний бізнес, - Арсеній Яценюк

Об’єднана опозиція виступає за продовження мораторію на продаж землі до встановлення державної гарантованої мінімальної ціни на землю на рівні європейської та ухвалення програми розвитку села.

Про це у вівторок, 25 вересня, заявив голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк під час прес-конференції у Львові.

Арсеній Яценюк наголосив, що з ухваленням закону про Державний земельний банк та закону, що дозволяє іноземцям ставати власниками української землі, «Янукович і Партія регіонів відкрили новий вид українського земельного бізнесу, який буде належати тільки ПР», - підкреслив він.

За його словами, влада планує зняти мораторій на продаж землі, скупити її за безцінь, щоб за певний час перепродати землю іноземцям.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Об’єднана опозиція виступає за продовження мораторію на продаж земель до введення державної гарантованої мінімальної ціни на землю на рівні країн-членів ЄС. «Якщо в Україні сьогодні ціна гектара землі 3 тис грн, то в сусідній Польщі мова іде про 5 тис євро», - додав він.

Голова Ради Об’єднаної опозиції також підкреслив, що «Батьківщина» розробила комплексне програму розвитку села, яка, зокрема, передбачає широку систему кредитування для молодих людей, які готові засновувати фермерські господарства.

Леся, 27.09.2012 09:44



Вибір редакції

Найпопулярніші новини