В Івано-Франківську відбудеться поминальна акція, присвячена 73-ій річниці з дня початку окупації Західної України радянськими військами

23 вересня в Івано-Франківську відбудеться поминальна акція, присвячена 73-ій річниці з дня початку окупації Західної України радянськими військами, організована ГО «Поклик Нації» спільно з ГО «Патріот України»

Цього року минає 73-тя річниця «визволення» українських і білоруський братів Червоною Армією.

 Мета такої акції нагадати мешканцям Івано-Франківська наслідки так званого «золотого вересня», коли радянські війська прийшли «визволяти» українські землі від німецького загарбника.

Те що принесло це «визволення» можна побачити у Дем’яновому Лазу, Пшеничниках та в інших місцях Західної  України, де були замордовані тисячі українців.

За словами організаторів, сьогодні ми вкотре обираємо «новий» черговий склад Верховної зРади України, і наряду з іншими політичними партіями черговий раз бере участь у виборах Комуністична партія України. Та сама партія, яка на думка організаторів, повинна бути проклята. Яка принесла своїм більшовицьким ідолам мільйони українських загублених безневинних життів.

О 14:00 на Вічевому майдані акція розпочнеться з панахиди за участю священнослужителів усіх українських конфесій по жертвах комунізму усіх національностей. Після цього учасникам акції буде продемонстровано документальний фільм коломийського режисера та журналіста Василя Нагірного «Жертви Пшеничників»,в якому розповідається саме про наслідки «золотої осені» на Прикарпатті. Фільм транслюватиметься на власному натяжному екрані 2Х2

 По завершенні перегляду фільму відбудеться концерт повстанської пісні з дійством. А ще організатори обіцяють шоу, та що це буде не зізнаються.

«Буде «смачно» у прямому і в переносному значенні», - обіцяють організатори, наголошуючи на тому, що дійство викличе неоднозначну реакцію.

Леся, 19.09.2012 09:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини