Влада засипала археологічні розкопки. Я хочу побачити нашого мера, який би стояв раком і вів розкопки разом з нами — Боднар

Всі розкопки, які проводила ГО «Поклик нації» на вулиці Сотника Мартинця, що біля ТЦ «Мальва» були за ніч засипані. Відповідну вказівку дали міські чиновники.

Про це сьогодні на прес-конференції сказав лідер ГО «Поклик нації» Тарас Боднар.

«Минулого тижня, тобто 9 серпня, сталася цікава подія. Мені близько десятої вечора телефонує мій товариш, один із забудовників Івано-Франківська і каже: Ти бачиш, що відбувається у центрі міста?, тобто ваші розкопки, які ви вели закопують. Стоять машини робочі, розбирають паркан і закопують тунелі з археологічними розкопками. Ви знаєте, я не повірив, підійшов зранку на вулицю Сотника Мартинця і побачив, що дійсно усе засипане», — говорить Тарас Боднар.

За його словами, приблизно два місяця тому заступник міського голови Зіновій Фітель заборонив проводити археологічні розкопки.

«Там, де зараз стоїть сигаретний кіоск, ближче до стоянки, відкривається археологічна знахідка, тобто кладка датована шістнадцятим століттям, і це є залишки Бастіону. Але суть не в цьому, головне, що Зіновій Фітель сказав нам, що дякує за допомогу в тому, що ми запропонували свої меценатські шістдесят тисяч гривень. Але в цьому проекті також був замішаний міський голова, який себе називає "великим патріотом міста", який любить наш Франківськ, і ми це бачимо. Я хотів би побачити його не тільки у Дем’яновому Лазі у лакованих туфлях і у костюмчику за садінням дерева і позуванням журналістам на камеру, а стоячи раком з археологами у кирзових чоботах. Ось таким способом він доказав би свій патріотизм», — каже Тарас Боднар.

Леся, 16.08.2010 15:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини