Мені цікаво, куди влада буде дивитися - у бік своїх архітектурних пам’яток чи в бік бізнесу — Тарас Боднар

Так через бездіяльність влади зникли унікальні археологічні розкопки підземелля, які проводили волонтери ГО «Поклик Нації» на місці колишнього «Пасажу Гартенбергів».

«Впродовж кількох місяців нами були очищені десятки квадратних метрів підземелля на місці завалу колишнього «Пасажу Гартенбергів», - говорить голова ГО «Поклик Нації» Тарас Боднар, - Але через бездіяльність влади уся наша робота зникла. Малого того, що влада не дотримала своєї обіцянки й не законсервувала розкопки, так іще нам недавно прийшов лист від заступника міського голови Зіновія Фітеля, в якому влада дякує нам за роботу, але наголошує, що роботи на об’єкті повинні проводитися кваліфікованими спеціалістами».

Тарас Боднар пов’язує такі дії влади із турботою виключно про бізнесові структури.

«Власник ТЦ «Мальва» має намір розшири свій торгівельний зал, - каже Тарас Боднар, - В зону цього розширення якраз і входить місце розкопок. Мені цікаво, куди влада буде дивитися - у бік своїх архітектурних пам’яток чи в бік бізнесу? Відповідь думаю очевидна, адже центр міста і земля тут дорога. ЇЇ невигідно віддавати під якісь архітектурні пам’ятки. Якби комусь в голову прийшла думка, що про свою історію та архітектуру треба дбати, то ми б не мали проблем із наповненням бюджету місту від туризму. Влада умісті - це безплідна повія».

Також Тарас Боднар звернув увагу на проблему Палацу Потоцьких.

«Палац Потоцьких розвалюється, ворота вже падають, а різноманітні дозволи і досі виробляються, - каже Тарас Боднар, - Коли прийде час, то влада скаже, що вже нема що реставрувати й віддасть цю територію під забудову. А квартири тут будуть коштувати ой як дорого. Влада отримає свій відкат у вигляді 10 % у фонд житла і всім буде добре, окрім нас, простих мешканців міста».

old_editor, 02.06.2010 04:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини