Двічі обраний мер Яремчі майже нічого немає

Василь Онутчак народився в селі Микуличин Яремчанської міської ради Івано-Франківської області. Має вищу освіту, за професією вчитель історії.

 Із 2002-го працював у міській раді на посаді секретаря. 2007 року після призначення мера міста Миколи Палійчука губернатором області виконував обов’язки міського голови.

Опісля двічі був обраний на посаду міського голови, сьогодні ж він є кандидатом в народні депутати України від «УДАРу» Віталія Кличка.

Окрім відомого зіркового лідера УДАР поки не може похвалитися іншими не менш відомими прізвищами, та не дивлячись на це тепер колишній голова осередку партії «Наша Україна» Василь Онутчак  з легкістю змінив політичні уподобання. У своєму виступі до громади міський голова Яремчі  подякував Віталію Кличку за довіру балотуватися у Верховну Раду України.

Та не він один. «Нашу Україну» заради «УДАРУ» покинули  Микола  Палійчук (екс-губернатор Прикарпаття та кум Віктора Ющенка), Тарас Парфан (вже екс-голова фракції «Наша Україна» в Івано-Франківській обласній раді)

 «Я, як міський голова Яремчі, щоденно маю справу з повсякденними клопотами громадян. Я знаю проблеми краю і знаю, як їх вирішувати. Підтвердження цьому – лідерство міста в області за соціально-економічними показниками.

Мій досвід роботи в системі місцевого самоврядування дозволить ефективно працювати над виконанням програми партії УДАР, спрямованої на здійснення системних змін в країні», - говорить Василь Онутчак.

Корупція, розкрадання бюджету, безвідповідальність чиновників і безправ’я громадян стримують розвиток як Івано-Франківської області, так і країни загалом. Маючи потужний туристичний потенціал, населені пункти 87-го виборчого округу потерпають від інфраструктурної невідповідності своїм можливостям. Дороги потребують ремонту, проблема утилізації побутових відходів – негайного вирішення. Краю потрібні нові робочі місця – головні тези передвиборчої програми «ударівця».  Як говорить сам Василь Онутчак, його турбують проблеми людей , а їх чимало.

В минулому році Василь Онутчак отримав трохи більше 161 тис. грн. доходу (з яких 147991 грн. – заробітна плата та більше 13 тис. грн. інші види доходу)

Дивує той факт, що міський голова Яремчі, як це зазначено в декларації, немає жодного квадратного метра, житлового будинку чи квартири, ба навіть, гаража. Та гараж йому і непотрібен. В сім’ї кандидата в народні депутати України немає жодного транспортного засобу. І вже за традицією, жодних вкладів у банках чи фінансових зобов’язань теж немає.

Леся, 04.09.2012 10:17



Вибір редакції

Найпопулярніші новини