Підписавши мовний закон, Литвин став співучасником злочину

30 липня 2012 року за поданням фракції Партії регіонів більшість підтвердила свою довіру нинішньому голові Верховної Ради України Володимиру Литвину, який ще нещодавно заявляв, що не підпише сумнозвісний мовний закон. Сьогодні ж цей горе-політик радикально змінив свою позицію, заявивши, що в нього немає іншого виходу як підписати цей українофобський закон та направити на підпис президенту Януковичу.
 
Відразу після голосування у понеділок стало зрозуміло, що задля такого політичного викрутасу регіонали знайшли «достатні»  аргументи для фракції Блоку Литвина та спікера особисто. Ясна річ, що підписувати антиконституційний закон Литвин погодився в обмін на його збереження на посаді голови так званої Верховної Ради, а члени його фракції прийняли хабар від Януковича у вигляді включення їхніх тушок до прохідної частини списку Партії регіонів.
 
Об’єднана опозиція «Батьківщина» переконана, що Володимир Литвин не мав жодного права підписувати антиукраїнський закон про мови, тому що ані в першому, ані в другому читанні його не ухвалювали. Такого закону просто не існує. Порушення Конституції та регламентних норм і процедур були настільки кричущими, що немає жодних правових підстав вважати цей стос паперів законодавчим актом.  
 
Підписавши цю антиконституційну писанину як закон, Литвин став співучасником злочину, який полягає у прямому порушенні вимог статті 10 Конституції України, яка разом із рішеннями Конституційного Суду, чітко врегульовує порядок використання мов в Україні. Цей крок став ганебною крапкою в кар’єрі безпринципного політикана, який готовий заради власного порятунку порушити як закони, так і норми моралі.
 
Цей антиконституційний мовний виклик українському суспільству, незалежно від подальших дій Януковича, буде скасований новою демократичною парламентською більшістю, як і сотні інших антизаконних, антиукраїнських рішень, протягнутих нинішньою злочинною владою через Верховну Раду.
Леся, 02.08.2012 08:48



Вибір редакції

Найпопулярніші новини