Сергій Власенко: Влада хоче другий вирок для Юлії Тимошенко до початку розгляду справи Європейським судом

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає «дивною та цікавою» ситуацію, коли сторона держобвинувачення навіть не попросила часу на ознайомлення з матеріалами так званої судово-медичної експертизи, «яка повністю контролювалася з харківської облдержадміністрації».
 
Про це він сказав на брифінгу після закінчення сьогоднішнього судового засідання.
 
«Ті, хто був на минулому засіданні, бачили, що спочатку матеріали і листи потрапляють від експертів на сайт Харківської обласної держадміністрації, а лише потім до суду», - сказав Власенко.
 
«Нам цілком зрозуміло, що ця експертиза призначена цілком незаконно, в порушення закону», - сказав захисник.
 
Сергій Власенко звернув увагу журналістів на те, що експерти не відповіли на питання, чи може Юлія Тимошенко приймати участь за станом здоров’я у судовому засіданні.
 
«Експерти не надали позитивної відповіді на це питання», - зазначив він.
 
«Вони написали якусь «абракадабру», яка насправді нічого не означає, бо під це визначення можна поставити все що завгодно, припустимо відвідування лекції в університеті», - сказав він.
 
«Я ще раз підкреслюю, що експерти не надали відповіді на це питання. Тому говорити, що є якісь підстави, навіть з урахуванням цієї сфальшованої експертизи, на доставку Юлії Тимошенко в суд, – таких підстав немає», - наголосив захисник.
 
Власенко заявив, що є чітка позиція німецьких лікарів, висловлена ними публічно, про те, що Юлія Тимошенко за станом здоров’я не може брати участі у судових засіданнях.
 
«Але ми прекрасно розуміємо, що влада робить все для того, щоб отримати вирок у цій сфабрикованій справі для того, щоб убезпечити себе і до засіданні Європейського суду з прав людини 28 серпня вже мати другий вирок», - сказав він.
 
Сергій Власенко також звернув увагу на те, що суддя призначив наступне судове засідання на 31 липня, коли має відбутися з’їзд партії «Батьківщина»
 
«Суддя про це достеменно знав, суддя це розумів, і суддя робив все, щоб перешкодити народним депутатам від «БЮТ-Батьківщини» прийняти участь у судовому засідання 31 липня», - сказав він.
Леся, 23.07.2012 11:37



Вибір редакції

Найпопулярніші новини