У МОЗ хочуть підлаштувати терміни лікування Юлії Тимошенко під графік судилищ

В партії «Батьківщина» обурені нахабними та брехливими заявами Міністерства охорони здоров‘я про те, що незаконно засуджену Юлію Тимошенко нібито довго лікують.
 
Вимушені нагадати, що для справжніх лікарів головне завдання - вилікувати пацієнта, незалежно від того, скільки триватиме процес одужання. У «політичних фахівців» з МОЗ інша мета –  підлаштувати терміни лікування під графік судилищ над Юлією Тимошенко, складений режимом на Банковій.
 
Якщо в МОЗ коротка пам‘ять і погано з арифметикою, то нагадуємо, що лікування Юлії Тимошенко не може тривати «майже три місяці», як бреше МОЗ, бо лідера опозиції з 9 травня, коли перевезли до лікарні, та до початку червня лише виводили із стану голодування. Лікувати почали лише в червні.
 
По-друге, ще в лютому німецькі лікарі, коли провели дослідження здоров‘я Юлії Тимошенко, заявили, що лікування буде тривалим - понад півроку. Згодом, після початку процесу лікування, лікарі клініки «Шаріте» підтвердили свої прогнози та заявили, що хвороба майже хронічна і що півроку лікування - це ще позитивний прогноз.
 
Чомусь тоді комісія МОЗу не сперечалася з висновками німецьких фахівців, а міністр Раїса Богатирьова зазначила, що тепер відповідальність за лікування Юлії Тимошенко несуть німецькі лікарі.
 
Однак після команди з Банкової про пришвидшення процесу по ганебній справі «про усні вказівки Тимошенко 1997 року», провокації навколо лікування Юлії Тимошенко, в тому числі і з боку МОЗ, знову активізувалися. 
 
По-третє, нагадуємо, що саме так звані медики з МОЗ та пенітенціарної служби з серпня минулого року брехали про стан здоров‘я Юлії Тимошенко, давали дозволи на незаконні судилища в медичній частині Лук‘янівського СІЗО та проводили їх біля ліжка хворої Юлії Тимошенко.
 
Соромно навіть читати, коли МОЗ скаржиться, що німецькі лікарі не повідомляють про проміжні результати лікування лідера опозиції. Ми нагадуємо, що ці питання в усьому цивілізованому світі є предметом медичної таємниці, яка ніколи не порушується нормальними та професійними лікарями.
 
Окрім того, також не зрозуміло, якій інформації від МОЗ та пенітенціарної служби можна вірити: вчорашній про те, що Тимошенко лікують за протоколом німецьких лікарів, чи сьогоднішній - про те, що протокол лікування утаємничений.
 
Тому, якщо хтось і переслідує політичні мотиви, так це режим Януковича та виконавці завдань з Банкової, які незаконно тримають лідера опозиції за гратами за сфабрикованою справою, майже півроку позбавляли Юлію Тимошенко медичної допомоги та постійно вчиняють провокації навколо лікування лідера опозиції, хоча процес лікування має бути справою двох - лікаря та пацієнта.
Леся, 23.07.2012 08:41



Вибір редакції

Найпопулярніші новини