Чиновники повинні нести фінансову відповідальність за свої дії, - голова громадської організації

Об’єднана опозиція «Батьківщина» має прописати у своїй програмі пункт про особисту фінансову відповідальність чиновників.
 
Про це сьогодні під час круглого столу «Програма Об’єднаної опозиції: мале та середнє підприємництво» заявила голова громадської організації «Всеукраїнська організація малого та середнього бізнесу «Фортеця» Оксана Продан.
 
«Я дуже прошу, щоб у програмі Об’єднаної опозиції був пункт про особисту фінансову відповідальність чиновників. Це одна з основних вимог представників малого та середнього бізнесу», - зазначила вона.
 
Оксана Продан також звернула увагу на «необхідність створення єдиного реєстру нерухомості, в тому числі і землі».
 
«Це не лише антикорупційна боротьба, а й захист права власності кожного,  -  коли ми знаємо і бачимо у відкритому доступі, що належить нам і що належить сусідам, які потроху «сунуть межу», - зазначила експерт.
 
Крім того, вона наголосила на необхідності створення єдиного переліку усіх вимог контролюючих органів до видів підприємницької діяльності.
 
«Кожен з нас не знає, що конкретно хоче від нього той чи інший орган влади - пожежники мають свої вимоги, санепідемстанція свої. Ми передбачаємо модель економічно розвинених країн, коли у одному місці зібрані вимоги всіх контролюючих органів до конкретного виду бізнесу. Це значно полегшило б роботу  малого та середнього підприємництва», - наголосила Продан.
 
Експерт також схвально оцінила ідею Об’єднаної опозиції, яка прописана у проекті програми, про скорочення кількості податків до семи.
 
«Це проста і зрозуміла модель, і дуже приємно, що опозиція прописала її у своїй програмі», - наголосила Оксана Продан.
Леся, 18.07.2012 08:30



Вибір редакції

Найпопулярніші новини