Конституційний суд давно втратив повагу і став інструментом узурпації у руках Януковича - Семерак

В державі немає Конституційного суду, а він перетворився на інструмент узурпації в руках діючої влади.

Про це заявив народний депутат від фракції «БЮТ-Батьківщина» Остап Семерак, коментуючи ситуацію навколо прийняття судом рішення щодо зміни формату голосування за обрання і відкликання з посади спікера Верховної Ради.

«В нас в Україні немає Конституційного суду у нас взагалі немає справедливих судів. На жаль, Конституційний суд давно втратив повагу і став інструментом узурпації у руках Януковича та його команди», - сказав Остап Семерак.

Як переконує народний обранець, спікер повинен відчувати певний захист від диктату хиткої більшості і процедура, яка була раніше, забезпечувала відповідні механізми захисту. Проте, через відмову Володимира Литвина поставити свій підпис під «мовним законом» Партія регіонів сьогодні намагається таким чином вплинути на зміну його рішення.

«Спікер парламенту у попередньому форматі його обрання та зняття з посади він був захищеним. Це звичайно є політичний тиск на спікера, щоб він підписав цей закон», - пояснює Остап Семерак.

Нагадаємо, що Конституційний суд дозволив депутатам звільняти спікера звичайним «конпкодавством». Уже відомо про те, що регіонали розпочали збір підписів для того, щоб провести позачергову сесію, на якій, очевидно, буде звільнений Литвин і вибраний новий спікер, який підпише законопроект про регіональні мови.

Леся, 16.07.2012 14:02



Вибір редакції

Найпопулярніші новини