Податкова міліція виконує політичне замовлення влади

Фракція «БЮТ-Батьківщина» розцінює сьогоднішній візит представників податкової міліції на телеканал ТВі з метою виїмки документів як початок масштабної кампанії по знищенню свободи слова в Україні напередодні виборчої кампанії.
 
Влада вже намагалась знищити телеканал ТВі, обвинувативши його у несплаті податків, але телеканал виграв суд і довів, що всі податки було сплачено. Однак сьогоднішній візит податківців на телеканал засвідчив, що починається чергова хвиля тиску на канал ТВі. Проти керівника телеканалу, відомого журналіста Миколи Княжицького відкрито кримінальну справу, а документи вилучаються за рішенням суду, про засідання якого жодна особа на телеканалі не була проінформована.
 
Такі дії влади не залишають жодних сумнівів: влада намагається припинити мовлення телеканалу, який подає зважену, неупереджену і об’єктивну інформацію про суспільно-політичні напередодні виборчої кампанії.
 
І це після того, як була прийнята постанова Верховної Ради про мораторій на проведення будь-яких планових чи позапланових податкових перевірок ЗМІ під час виборчої кампанії. Про це неодноразово заявляли і голова ДПС, і прем'єр-міністр.
 
Однак сьогодні стало очевидним, що такі заяви можновладців – лише окозамилювання. На практиці податкова міліція виконує політичне замовлення влади і виступає головним інструментом боротьби з незалежними ЗМІ.
 
Фракція «БЮТ-Батьківщина» заявляє: ми не допустимо утисків свободи слова і у якій формі, чи під яким би приводом влада не намагалася це робити. Народні депутати, члени нашої фракції беруть на себе відповідальність і ретельно будуть стежити за подіями довкола телеканалу ТВі, особливо за діями правоохоронних органів по відношенню до керівників, журналістів та працівників телеканалу.
 
Ми закликаємо можновладців схаменутися і припинити нищити свободу слова в Україні.
 
Знищуючи незалежні ЗМІ напередодні парламентських виборів – ви ставите під сумнів їх рівність, прозорість і демократичність.
Леся, 12.07.2012 17:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини