Через віртуальну залежність брат убив сестру

Жахлива трагедія сталася на Івано-Франківщині – брат убив сестру, навіть не усвідомлюючи, що скоїв. Як пояснив винуватець правоохоронцям, він цілий вечір її не бачив, бо сидів за комп’ютером у своєму віртуальному світі.

Саме таке захоплення молодика на думку Василь Гультайчук, керівник сектору УМВС України в Івано-Франківській області і стало причиною скоєння злочину.

«Декілька років тому в цього чоловіка сталися зміни в психіці. В нього була якась манія переслідування, свою сестру він сприйняв за чоловіка невідомого, який начебто був у камуфляжній формі, і руками, ногами він заподіяв сестрі тяжкі тілесні ушкодження, від чого вона померла на місці події», - розповідає Василь Гультайчук.

Як пояснює психолог Наталія Мухітдінова, віртуальний світ забирає у людини особистість, а разом і з нею моральні та етичні принципи, внаслідок чого відбувається викривлене сприйняття справжнього світу.

«Віртуальна реальність пригнічує особистість, вона її дуже звужує, пригнічує соціальні компетенції, адже дитина ні з ким не спілкується, а постійно перебуває в он-лайні. Комп’ютерна залежність забирає також і морально-етичні компетенції, бо у віртуальному світі не існує моральних цінностей. А сестра завжди у стосунках є конкурентом і коли наклався образ на образ – сталася трагедія», - пояснює психолог.

Тому, Наталія Мухітдінова радить батькам проводити більше часу з дітьми – гуляти, розмовляти, щоб в дитини не виникала бажання тікати від справжньої реальності у віртуальну.

Леся, 20.07.2012 11:49



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини