За втручання в мережі електрозв’язку засуджено мешканця Івано-Франківської області

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області виніс вирок приватному підприємцю, який без отримання ліцензії та дозвільних документів на користування радіочастотою надавав незаконні послуги доступу до мережі Інтернет через самовільно встановлений несертифікований радіоелектронний передавач.

У порушення закону України «Про радіочастотний ресурс України» підприємець самовільно встановив передавач на даху будинку, під’єднав його до антени та налаштував на частоту, яка знаходилася у безпосередній близькості до смуги частоти, виділеної іншому суб’єкту господарювання у сфері послуг телекомунікації. Таким чином підприємець створив радіоперешкоди, блокувавши роботи господарського суб’єкта впродовж десяти діб.

За цим фактом Управлінням СБ України в Івано-Франківській області була порушена і розслідувалася кримінальна справа за ч.1 ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу мереж електрозв'язку, що призвело до блокування інформації) Кримінального кодексу України.

Вироком суду підприємця визнано винним у вчиненні злочину та призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 10200 гривень.

 

Прес-служба Управління СБ України в Івано-Франківській області

Леся, 06.07.2012 08:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини