Медицина по-українськи

Вчора під час прес-конференції в Івано-Франківську Тетяна Мацюк та її мати розповіли про усі труднощі на шляху до одужання дівчини.

Найперший факт, який не просто вражає, а викликає жах та обурення, пов'язаний з переливанням крові в Івано-Франківську, під час якого дівчинці занесли гепатит.

 «Нам в Україні в Івано-Франківську занесли гепатит. Це я можу стверджувати однозначно, адже перед останнім вливанням крові тут, ми здавали всі аналізи і все було гаразд. А коли прилетіли у Німеччину, то там після обстеження нам у додачу до всього поставили ще діагноз гепатит. Тому, ми були змушені витрачати кошти і час на лікування і цього захворювання», - повідомила мати дівчинка Марія Мацюк.

Окрім того, сім’ї не вистачило зібраних коштів на лікування, німецькі лікарі погодилися лікувати дівчинку в борг, який на сьогодні складає 98 тисяч євро. Міністерство охорони здоров’я, яке б повинно було повернути кошти грається з родиною в обіцянки.

«Лікування обійшлося нам у 260-280 тисяч євро. Сьогодні ми повинні повернути німецькій клініці ще 98 тисяч євро. Проте, ці кошти повинна була компенсувати держава, адже ми зібрали усі необхідні документи. Та кожного дня Світлана Донська, головний дитячий гематолог МОЗ України, вимагає нові довідки, заключення та пояснення», - констатує мати дівчинки.

І як, дивлячись на такі факти, можна говорити про якісну та доступну медицину у державі?

Леся, 20.07.2012 08:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини