520 гривень коштують два тижні лікування у наркодиспансері — головний лікар

Саме таку суму витратить хворий на медикаменти та харчування, перебуваючи у наркодиспансері.

За словами головного лікаря Валерія Скопича, єдина проблема, яка не дозволяє остаточно вилікуватися — це небажання самих пацієнтів.

«Після виписки пацієнта, ми намагаємося контролювати його стан за допомогою періодичних консультацій. Саме тут і виникає проблема. Часто наркоман, не приймаючи наркотиків, думає, що уже вилікувався і йому не потрібна підтримка та обстеження. Проте, найбільше через місяць вони зриваються. Такі консультації якраз й потрібні для того, щоб передбачити симптоми швидкого зриву», — каже Валерій Скопич.

Як стверджує лікар-фахівець, працівники наркодиспансеру також проводять просвітницьку роботу й з родичами наркозалежних, що відіграє велику роль у стабільності психічного стану хворого.

Один з найдієвіших методів лікування залежності - замісна терапія, де велику роль відіграє не лише медикаментозне лікування, а й глибока психологічна робота. Однак, такий спосіб допомагає у перший рік появи залежності. Як правило, наркомани звертаються за медичною допомогою уже на другому-третьому році залежності.

old_editor, 15.02.2010 13:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини