Народні депутати сьогодні можуть звільнити Литвина

Вчора  вперше за останні двадцять років народні депутати ухвалили зміни до закону «Про регламент роботи Верховної Ради». Якщо раніше, для того, щоб звільнити спікера, потрібно було зібрати 300 голосів народних депутатів, а щоб обрати нового - голосувати в таємному режимі, то тепер все буде по-іншому. Спікера звільняти і голосувати за нового будуть точно так само, як і за його заступників. Тобто вже не йдеться про таємне голосування, а для того, щоб його звільнити потрібно всього 226 голосів.

Про це в коментарях  «Малакаві» повідомив народний депутат Дмитро Шлемко.

За його словами, можливо, вже сьогодні відставка Володимира Литвина буде прийнята, за неї проголосують 226 депутатів з більшості.

За даними ЗМІ, новим спікером може стати Іван Плющ. Його кандидатуру розглядають, по-перше, тому, що він уже двічі очолював Раду. А, по-друге, тому, що у нього немає великих політичних амбіцій. Також важливу роль відіграє і те, що він входить в провладну коаліцію.

А ось Дмитро Шлемко сумнівається, що Плющ буде наступним головою Верховної Ради. За його словами, Партії регіонів потрібен свій людина, яка за два місяці роботи парламенту протягне всі законопроекти, які потрібні владі.

«Звичайно, Партія регіонів могла б віддати належне зраднику Адаму Мартинюку, але цього не буде. Спікером міг би стати Олександр Єфремов або Михайло Чечетов, більше в Партії регіонів немає кандидатур, там залишилися бандити, які не стали авторами жодного законопроекту і сіра маса, яка робить все, що скаже керівництво», - каже Дмитро Шлемко.

Леся, 05.07.2012 08:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини