Україна розпочала перехід до парламентської республіки?

Нашій країні нічого не загрожуватиме, якщо політичні сили та влада вирішуватимуть свої конфлікти всередині держави, не звертаючись при цьому за допомогою до закордонних друзів. Так вважає український політолог Володимир Цибулько

«Внутрішньополітичні конфлікти не повинні стосуватися зовнішньої консолідованої позиції. Наприклад, є ряд табу, які переступати не можна. Наприклад, не залучати до конфлікту треті, зовнішні сторони. І якщо політики ці правила приймуть, то нашій незалежності загрози не буде», - наголосив Володимир Цибулько.

Він також висловив думку, що сьогодні вибори змінять політичну карту України і така виборча система, за якою сьогодні будуть обирати людей до Верховної Ради є початком становлення в Україні  парламентської республіки.

«Я думаю, що ця виборча кампанія зі зміною правил виборів змінить і політичний ландшафт. Вибори по змішаній системі це перехідний етап, результатом якого стане перехід до системи обласних партійних списків, що стане початком децентралізації влади та перетворення країни в парламентську республіку за європейським зразком», - сказав Володимир Цибулько. 

Крім того, він переконаний, що на такі зміни піде не один рік, а потрібні десятиліття і такі кроки Україна може дозволити собі тільки за умови, що вона убезпечиться зовнішньо.

Леся, 20.06.2012 16:04



Вибір редакції

Найпопулярніші новини