Ющенко із Костенком створюють нову партію – «Правицю»

Лідер Української народної партії Юрій Костенко наголошує, що УНП, «Наша Україна», Конгрес українських націоналістів, партія «Собор» та ряд громадських організацій, об’єднавшись, планують йти на парламентські вибори разом.


За словами Юрія Костенка, це буде свого роду відтворення «в якійсь мірі моделі НРУ за перебудову, з якої починалася незалежна Україна».


На уточнююче запитання, на базі якої політичної партії буде це об’єднання, оскільки участь блоків неможлива у виборах до ВР, Юрій Костенко зазначив: «Це не так важливо, ще на сьогодні не завершені дискусії».


За його словами, він вже більше року веде переговори з лідером «Нашої України» Віктором Ющенком «щодо створення української політичної сили». «І ми домовилися, що ніхто з нас не є претендентом номер один, бо це не іменний блок», - зазначив Юрій Костенко.


За його словами, йдеться про «політичну силу, яка потрібна для України, а не для Костенка, чи Ющенка».


Він підкреслив, що необхідно створити «для України правоцентристську політичну партію, яка матиме рано чи пізно свою більшість у Верховній Раді України».


На запитання, які шанси, що дане об’єднання партій на базі однієї з них пройде до ВР, Ю.Костенко відповів: «На цих виборах пройде, але не буде мати більшості в парламенті».


Натомість політологи роблять не такі оптимістичні прогнози. Вони вважають, що «Правиця», яка має об’єднати всі вище названі партії набере не більше 1-2 % голосів виборців.


«Не можу точно спрогнозувати, скільки набере «Правиця», але думаю, що п’ятивідсотковий бар’єр вона не подолає», — повідомив в коментарях «Малакаві» політолог Андрій Фармуга.


Більше того, експерти вважають, що Ющенко створює «Правицю», для того, щоб відібрати голоси від Об’єднаної опозиції, адже буде працювати на її електоральному полі, а звідси виходить, що Віктор Ющенко знову грає у тандемі із Партією регіонів.


Про це говорить і колишній голова партії НУ Валентин Наливайченко. За його словами, основна роль «Правиці» відтягнути голоси від обєднаної опозиції.

Леся, 20.06.2012 13:09



Вибір редакції

Найпопулярніші новини