Прикарпатці продовжують захищати українську мову

Кілька сотень мешканців Прикарпаття зібралися під стінами Івано-Франківської обласної державної адміністрації та провели акцію протесту проти затвердження проект закону Ківалова-Колесніченка «Про засади державної мовної політики».

До мітингувальників вийшли депутати Івано-Франківської обласної ради та губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк разом зі своїми заступниками, які запевнили, що вони підтримують народ та зроблять все можливе, щоб ветувати даний законопроект.

«Хочу подякувати всім вам, хто сьогодні приїхав до Івано-Франківська з міст, селищ та сіл нашої області. Дякую вам за вашу громадянську та людську позицію, за те, що ви не знайшли тисячу причин, як деякі депутати обласної ради, які не приїхали на виїзну сесію до Києва. Всі ініціатори і всі ті, хто голосував за цей закон у першому читанні мають знати, що всі вони будуть відповідати перед законом. Але не сьогодні, бо сьогодні в нас немає правосуддя, сьогодні у нас немає українських судів, немає українських правоохоронних органів, але прийде час і кожен з них буде відповідати перед справжнім українським судом, українським народом. Це законопроект є порушенням Конституції України, порушенням норм міжнародного права. У нас немає мовної проблеми, сьогодні є проблема влади і саме її потрібно вирішити. Вони добралися до того, що хочуть вкрасти у нас найрідніше і найсвятіше, найдуховніше - українську мову. І коли у Верховній Раді, депутати, які є вихідцями з Прикарпаття ніби голосують проти, але рішення приймається  - це фарисейство. Відмовтеся, відречіться від цієї партії, посповідайтеся і тоді ми скажемо, що ви справжні галичани», - зазначив перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради, заступник голови обласної організації політичної партії ВО «Батьківщина» Василь Гладій.

Натомість, коли голова ОДА Михайло Вишиванюк намагався переконати краян, що він разом зі своїми підлеглими стоять на стороні народу, то у відповідь отримав тільки вигуки «ганьба!».

Леся, 08.06.2012 11:46



Вибір редакції

Найпопулярніші новини