«Свобода» веде війну проти окремих чиновників?

На сесії Івано-Франківської ради профільний заступник міського голови з питань освіти  Михайло Верес у відповідь на депутатський запит Оксани Савчук (ВО «Свобода») проінформував присутніх про роботу комісії, яка займається розширенням мережі дощкільних закладів. За його словами, є декілька варіантів створення додаткових груп і частина з них вже згодом буде реалізована. Окрім того, у місті за останні роки проведена ефективна робота з розширення садочків.

«Ми охоплюємо дошкільною освітою всі дітей пятирічного віку, так є проблема, але управління освіти буде вирішува, адже з 2007 по 2011 рік в місті Івано-Франківську було відкрито 46 груп майже на 4 тисячі дітей. Тому я вважає, що робиться дуже багато», - пояснив Михайло Верес.

Проте на думку Оксани Савчук та її однопартійців, сьогодні не ведеться належна робота ні управлінням освіти, ні профільним заступником  у вирішенні питання додаткових місць у ДНЗ.

На думку ж депутата від фракції «БЮТ-Батьківщина» Василя Бойчука, представники ВО «Свобода», які складають більшість у міській раді, ведуть війну проти окремих чиновників.

«Зараз ми бачимо, що вибірково береться один посадовець і вже не першу сесію на ньому акцентується увага. Михайло Йосипович досить коректно відповідає на ваші запитання оскільки змінити мережу без фінансових вкладень практично не можливо. Але замість того, щоб шукати кошти ми зменшуємо їх. І просто так принижувати людину без будь яких причин непорядно і некоректно», - вважає Василь Бойчук.

На захист Михайла Вереса став і мер міста Віктор Анушкевичус, який впевнений, що його заступник цілком справляється зі своїми обов’язками. Натомість, він порадив депутатам добре вивчати тему, перше ніж долучатися до її обгворення.

«Я б попросив депутатів, перед тим, як підходити до мікрофонів, добре вникнути в тему та провести детальний аналіз. І тоді ви зрозумієте, що зробив Верес – він вболіває за цю галузь. І Михайло Верес знаходиться на своїй посаді і не піде з неї, тільки якщо захоче, а у іншому випадку «через мій труп», -  наголосив Віктор Анушкевичус.
Леся, 29.05.2012 17:00



Вибір редакції

Найпопулярніші новини