Мер із «Свободою» і надалі добивають господарку міста до «ручки» — Вінтоняк

    Заява першого заступника голови Департаменту транспорту і зв’язку Івано-Франківського МВК Василя Білика про те, що вони не можуть справитися із стихійними сміттєзвалищами  та чому затримали проведення тендерів начебто не по їхній вині, Громадська організація Народний Контроль провела перевірку фактів і має свою версію  несвоєчасного проведення тендеру на проведення ремонту доріг і прибудинкових територій.

  Я пригадує, що в 2007-2010 р.р. весною, після сходу снігу на території міста  нараховувалося 8-15 стихійних сміттєзвалищ. Частину їх доводилося ліквідовувати управлінню житлово-комунального господарства, але більшу частину їх ліквідовували ЖЕО. Звісно, що тепер, коли немає ЖЕО скоро «вилізуть» ще значніші проблеми. Першою проблемою після розгону ЖЕО стали замерзання будинків взимку 2011-2012р.р. Я такого за чотири відпрацьованих роки не пам’ятаю, щоб замерзло було біля 300 стояків, бо температура в 2009 році теж сягала за мінус 30 градусів. Але тоді замерзало 15-18 стояків, бо в міському бюджеті було передбачено 8-9 млн. грн. Ми належним чином проводили підготовку будинків до зими, здійснювали заміну труб  водопостачання майже у всіх тоді проблемних будинках Окрім цього, до цієї проблеми  ми підходили відповідально. В ЖЕО створювалися спеціальні ремонтні групи з ліквідації проблемних об’єктів.

 В 2011 році в бюджеті міста, теж як і в попередніх роках було передбачено 9 млн грн. Однак згодом, за пропозиції голови бюджетної комісії п.Онуфрієва було внесено зміни до бюджету і ці кошти використані на премії та надбавки керівництву міста і керівникам комунальних підприємств.

 В даний час перший заступник голови департаменту В.Білик заявляє про те, що пізно провели тендер на ремонт доріг і прибудинкових територій. Знаючи комуналку хотів би спитати чиновника, хто їм заважав провести тендер в лютому місяці і вже в квітні повним ходом здійснювати капітальний ремонт. Скоріш за все справа тут в іншому, влада навіть не могла собі уявити, що громадською організацією буде викрито минулорічну схему «відкатів» від ремонту доріг. Тобто членами Г.О. «Народний Контроль» виявлено фіктивну комерційну структуру «АРВА» яка в 2011р. зробила роботи по ремонту доріг  в місті  на суму 5 млн. грн. Оскільки дороги розвалилися і «схема відкатів» провалилася, за фактом  прокуратурою проводиться перевірка.

   Хоч фірма «АРВА» і в 2012 році повинна була виграти тендер однак, надалі її застосовувати небезпечно і тому необхідно знову проводити тендер без «АРВИ», тому на наш погляд керівництво міста шукає інші шляхи отримання «відкатів».

    

Голова ради громадської організації «Народний Контроль»  Михайло Вінтоняк

Леся, 21.05.2012 08:44



Вибір редакції

Найпопулярніші новини