У «свободівців» слова розходяться з ділом, або Хто попіарився на День Перемоги?

Кілька днів поспіль представники ВО «Свобода» закликали політичні сили та громадян не провокувати сутичок та не вчиняти чи відповідати на провокації 9 травня, з цього приводу було прийняте навіть спеціальне звернення до жителів Прикарпаття.

Проте, вже сьогодні «свободівці» не втрималися та пішли у наступ на представників компартії. Так, після поминальної панахиди члени ВО «Свобода» та ВО «Батьківщина» влаштували справжнє переслідування комуністів від Меморіального кладовища до офісу КПУ на вулиці Павлика.

Представники опозиційних сил з вигуками «Ганьба» та «Комуняку на гіляку» пішли у слід за тими, хто під час панахиди тримав у руках радянську символіку. Проте, наряд міліції та «Беркуту» зупинив націоналісті перед стінами обласного штабу КПУ.

«Це наше спонтанне рішення, це не запланована акція. Оскільки центральна частина міста – питання розмите, то ми просто хочемо проконтролювати, щоб тут не з’явилося жодних червоних прапорів. Ми дали їм можливість відсвяткувати, поспівати фронтових пісень – ми нікого не чіпаємо. Зараз ми тут трошки ще постоїмо та подивимося», - пояснив голова обласної молодіжної організації ВО «Свобода» Василь Попович.

«Я сьогодні прийшов сюди,щоб подивитися чи виконується рішення суду про заборону проведення акцій та проходження вулицями міста з червоними прапорами. Ми в першу чергу повинні сьогодні вшановувати пам'ять. Якщо б з’явилися червоні прапори, то в першу чергу я попросив би їх прибрати, якщо ні то ми б намагалися їх забрати, сховати, навіть знищити», - додав депутат обласної ради від фракції «БЮТ-Батьківщина» Микола Зелінський.




Леся, 09.05.2012 14:06



Вибір редакції

Найпопулярніші новини