22,5 мільйони гривень держава виділила Прикарпаттю на іпотечне кредитування

В Івано-Франківській області цього року 676 сімей, які потребують покращення житлових умов, зможуть скористатися програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів.

Про це повідомив заступник голови Івано-Франківської ОДА Руслан Гусак.

Згідно даної програми громадянам, які вирішили придбати житло  у будинках з визначеного переліку в кредит не вище, ніж під 16% річних, строком кредитування до 15 років, держава погашає 13% процентної ставки.

«Тепер запроваджений ще один кредитно-фінансовий механізм, який покращить умови отримання пільгового кредиту. Нашій області виділено 22 мільйони гривень і це означає, що 676 людей, які стоять на черзі і потребують покращення житлових умов, зможуть скористатися даною програмою»,- розповів Руслан Гусак.

В Міністерстві регіонального розвитку та будівництва створена міжвідомча комісії, яка вибирає потенційних учасників з числа забудовників, які мають намір приймати участь у даній програмі. Станом на сьогодні в області визначено чотири учасника цієї програми, які надали 189 квартир.

Загалом на програму здешевлення вартості кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують покращення житлових умов в державі виділено 1 мільярд гривень. Таким чином, дана програма повинна допомогти придбати житло 30 тисячам сімей.
Леся, 23.05.2012 10:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини