На придбання житла держава даватиме іпотечний кредит під 3 % річних?

Держава надає громадянам, які потребують покращення житлових умов 30 % безповоротної допомоги,  проте решту повинен сплатити сам клієнту.

Але, якщо у 2013 році будуть закладені відповідні видатки статей у державному бюджеті, то законом передбачена можливість іпотечного кредитування за рахунок бюджетних коштів частини внеску громадян із застосування процентної ставки у розмірі 3 % річних. Це забезпечить підтримку громадян, які не мають 70 % власних заощаджень

«В перспективі, ми покладаємо на програму доступного житла, в даному випадку клієнт немає обмежень у віці, він може звернутися до нас та отримати 30% безповоротної допомоги, 70 % потрібно мати клієнту. Проте,  за ініціативи Мінрегіону розроблено та прийнято Закон України, який набув чинності з 19 січня 2012 року  про «Внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності та вдосконалення державного регулювання у сфері містобудівної діяльності» відповідно до якого, держава компенсує 30 %, а 70 % буде видано у вигляді 3%. Зрозуміло, що ця програма буде діяти з 2013 року, адже у цьому році не передбачено в даному випадку жодних бюджетних асигнувань», - пояснив директор Івано-Франківського регіонального управління Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Олександр Кулик.

Крім того, для підвищення енергоефективності багатоквартирних житлових будинків, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України спільно з ПРООН працюють над узгодженням проекту з пільгового кредитування юридичних осіб, у тому числі ОСББ, на реконструкцію житла, капітальних та поточних ремонтів об’єктів житлово-комунального господарства.

Леся, 22.02.2012 12:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини