Невідомо скільки франківцям, які перебувають на квартирному обліку, доведеться чекати на власні помешкання

В Івано-Франківську майже 10 тисяч сімей чекають на черзі, щоб отримати помешкання. Проте, оскільки вже понад десять років у міському бюджеті не передбачено коштів на будівництво для них житла, то можна зробити висновок, що людям доведеться ще довго чекати.

«На загальній черзі на квартирному обліку при міськвиконкомі перебуває 8512 сімей, в тому числі на пільговій основі 2655 сімей, крім того на позачерговій черзі є 1159. Всього на квартирному обліку налічується 9671 сім’я. Починаючи з 1998 року не здійснювалося житлове будівництво за кошти міського бюджету, крім того через приватизацію зменшилася кількість вільного до розподілу житла, тому забезпечення черговиків міськвиконкому стало можливим тільки за кошти державних субвенцій та грошей, які передбачення для фінансування державних житлових програм», - повідомила начальник відділу обліку та розподілу житла МВК Тетяна Курилів.

В 2010 році виконавчий комітет забезпечив житловим приміщенням 64 сім’ї міста Івано-Франківська, проте в 2011 ця цифра взагалі мізерна.

«В 2011 році пільговій категорії «інваліди війни першої групи» було надано 5 квартир, які були придбані за цільові кошти, виділені Кабінетом Міністрів»,- розповіла Тетяна Курилів.

Леся, 10.10.2011 11:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини