Щоб вивести будівельну галузь з кризи, потрібно швидко розглядати земельні питання та відновити кредитування — Ковальчук

Щоб вивести будівельну галузь на рівень 2008 року потрібні титанічні зусилля з боку держави й 4-5 років.

В цьому впевнений начальник управління капітального будівництва івано-франківського МВК Володимир Ковальчук.

«Звичайно, зараз будівельна галузь зупинилася, — розповідає «Малакаві» Володимир Ковальчук, — Перш за все через те, що банки призупинили кредитування, а воно складало близько 98 % від будівельних ресурсів. Через це впала купівельна спроможність громадян, і наразі, ми маємо падіння будівництва на 30-45 %».

Проте, Володимир Ковальчук упевнений, що в цьому є позитивний момент.

«Зараз залишились тільки ті фірми, які хочуть і вміють працювати. На щастя, у Івано-Франківську нам вдалося не допускати таких випадків, як з київським «Еліта Центр», — каже Володимир Ковальчук, — Дуже важко буде вивести нашу будівельну галузь на рівень дворічної давнини, проте, якщо здійснити декілька заходів, то за кілька років ми повністю «заведемо» її».

До першочергових заходів Володимир Ковальчук відносить швидкий розгляд земельних питань депутатами міськради, зміну законодавства у цій сфері.

«Також необхідні значні інвестиції з боку держави, — говорить Володимир Ковальчук, — На жаль, за минулі роки ми не отримали жодної копійки. Ну, й основне - це відновлення кредитування банками».

old_editor, 26.02.2010 14:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини