Головні архітектори міст-обласних центрів Західної України зібралися в Івано-Франківську

В Івано-Франківську на конференцію «Шляхи гармонізації процесів адміністрування в сфері містобудування» зібралися головні архітектори міст-обласних центрів Західної України.

Головною проблемою архітектури сьогодні є той факт, що відповідно до закону «Про регулювання містобудівної діяльності» функцію контролю за веденням будівництва практично знято з органів місцевого самоврядування та перекладено на інспекцію державного будівельного контролю, що зумовило багато непорозумінь між громадянами та владою. Саме тому, представники Львова, Тернополя, Чернівців, Рівного, Вінниці, Ужгорода, Хмельницького зібралися за одним столом, щоб знайти шляхи, за якими органи місцевого самоврядування зможуть посилити контроль за процесом забудови.

«З моменту вступу в дію нового Закону «Про регулювання містобудівної діяльності» уповноважені органи місцевого самоврядування та архітектури постали перед великою кількість запитань, які терміново потрібно було вирішувати, але відповіді на які в законі не знайдені. Мета конференції – виробити спільні шляхи проведення процесів у галузі містобудування та посилення контролю за якісними та кількісними показниками в забудовах міста. Ми вважаємо,що держава не повинна втрачати такий великий сегмент управління органами місцевого самоврядування в частині контролю за веденням забудови. Ми повинні з’ясувати та порадитися, як органам місцевого самоврядування повинні  сьогодні діяти в частині контролю за забудовою», - зазначив начальник департаменту містобудування та архітектури Олег Гаркот.

Також, управління архітектури шукатиме порад у колег щодо виготовлення нового генерального плану міста, зокрема в частині історико-архітектурної зони.

Всі висновки та напрацювання конференції, яка триватиме в Івано-Франківську протягом двох днів, будуть направленні до Міністерства для опрацювання.
Леся, 18.05.2012 11:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини