Є шанс, що відремонтовані дороги в рамках нової програми, прослужать довго

В Івано-Франківську ведуться роботи з встановлення асфальтового покриття на дорогах міста. Вже виконано роботи на вулиці Привокзальній, а ще два об’єкти до кінця тижня будуть капітально відремонтовані.

Нова програма ремонту доріг передбачає капітальний ремонт найбільш проблемних ділянок, який здійснює ліцензована фірма «СЕМ БУД». Підрядники заасфальтували дорогу на вулиці Привокзальній. А до кінця тижня нове дорожнє покриття встановлять ще на перехресті двох вулиць – Сагайдачного-Вовчинецького та Миру-Хоткевича.

Як зазначив член виконкому Олег Гаркот, який контролює процес ведення робіт, нова система проведення ремонтних робіт збереже свої результати на досить тривалий час.

«Для того, щоб вирішити проблему, потрібно підходити до неї комплексно і ґрунтовно. Це стосується і доріг. Якщо належно виконувати роботи, залучаючи хорошу техніку, використовуючи якісні матеріали, то, відповідно, і матимемо видимий результат високого рівня»,- говорить Олег Гаркот.

Основна відмінність теперішнього ремонту полягає в тому, що вони виконуються виключно вночі. На це є кілька причин: менш інтенсивний рух, менша температура, що сприяє скорішому висиханню асфальту та зручністю проводити демонтаж. Що стосується самого покриття, то тут також позитивні зміни. Асфальтова суміш значно вищої якості. Окрім того, транспортування суміші із заводу здійснюється в кузовах-термосах, що дозволяє зберігати його високу температуру.

«Нове асфальтове покриття виготовляється на основі якісного бітуму і гранітного щебеню з спеціальними добавками, а перевезення здійснюється з дотриманням усіх норм. - пояснює Олег Гаркот ,- Тому стає очевидно, що в майбутньому міські дороги матимуть шанс конкурувати з європейськими.»

Леся, 17.06.2011 12:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини