Сьогодні відбулося підписання «Маніфесту за ЧЕСНІ вибори»

Представники руху «Чесно» зібрали за круглим столом громадських діячів та представники Прикарпатських політичних сил для підписання «Маніфесту за ЧЕСНІ вибори», відповідно до якого їх представники на майбутніх виборах повинні відповідати критеріям доброчесності, а саме:
висувати кандидатів до Парламенту на основі шести «критеріїв доброчесності»:
відсутність фактів порушень прав і свобод людини;
відповідність задекларованих доходів та майна способу життя;
незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців;
особисте голосування в парламенті;
непричетність до корупційних дій;
участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів.

Таким чином, маніфест підписали ВО «Батьківщина», УНП й Партія Регіонів, Громадська позиція та УДАР.

Також, представники обласних осередків партій звернули увагу руху «Чесно» на головні політичні проблеми, які сьогодні є в Івано-Франківській області та можуть виникнути у майбутньому.

«Ми  з вами повинні бути свідомими. Ми розуміємо у своїй діяльності, що як тільки закони не виконуються, то їхня якість немає значення, що ті наміри і гасла, які декларуються, якщо їх не будуть дотримуватися, то це теж буде проблемою у досягненні мети, які ми собі ставимо. Предметом уваги руху «Чесно» також повинна стати справа «Кубексу», коли виготовили понад 200 тисяч зайвих бюлетенів, проте правоохоронні органи жодним чином не реагують на те, що є брутальне плюванням та цькування закону. Крім того, що у нашій області дуже багато прихильників та прибічників діючого режиму, які будуть іти, як незалежні та позапартійні кандидати. Також у нас є факти перешкоджання роботі депутатів та відкриття проти деяких народних обранців безпідставних кримінальних справ. Я заявляю від голови обласної партії «Батьківщина», що ми віримо у те, що люди, які підпишуть меморандум виконають свої зобов'язання та зі своєї сторони підтримуємо рух «Чесно», - сказав заступник голови обласної партії «Батьківщина» Олександр Левицький.

Леся, 27.04.2012 16:11



Вибір редакції

Найпопулярніші новини