Микола Томенко: 28 жовтня – як день визволення України від фашистських загарбників – повинен надихати опозицію на перемогу

Заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко вважає, що опозиція має цілком реальні шанси отримати перемогу на парламентських виборах, що пройдуть в жовтні.
 
Про це політик сказав сьогодні під час веб-конференції, відповідаючи на запитання стосовно шансів опозиції на майбутніх парламентських виборах.
 
«Шанс існує і він абсолютно реальний», - наголосив Микола Томенко.
 
За його словами, він включає в себе стратегічну і тактичну складову.
 
«Стратегічно наші шанси базуються на настроях суспільства, яке сьогодні не сприймає владу», - сказав Микола Томенко.
 
Він нагадав, що, за різними оцінками, як мінімум, дві третини суспільства на сьогоднішній день налаштовані проти влади.
 
«І оціночні показники того, як суспільство буде голосувати за партії показує, що навіть якщо опозиція не буде на 100% успішною в мажоритарних округах, то сума показників за партійними списками та мажоритаркою дає підстави нам сподіватися, що буде набрано 226 голосів», - додав політик.
 
Натомість тактична складова, за його словами, стосується того, як опозиція буде себе поводити на виборах.
 
«Якщо вдасться сформувати максимально єдиний список в мажоритарних округах та максимально об’єднаний партійний опозиційний список, і якщо ті опозиційні сили, які не підтримають відповідні домовленості, направлять свою критику не на колег по опозиції, а на владу, то опозиція матиме всі шанси набрати більшість у майбутньому парламенті», - зазначив Віце-спікер.
 
«Отже, за умови такого настрою суспільства і правильної тактики роботи, демократичну парламентську більшість можна сформувати», - підсумував політик.
 
Водночас, Микола Томенко наголосив, що сьогодні всі повинні розуміти дві можливі альтернативи розвитку подій.
 
«Перша – парламентська більшість, яку може сформувати опозиція 28 жовтня, є передумовою того, що на президентських виборах 2015 року Віктор Янукович програє, більше того, це створює передумову можливих дострокових президентських виборів», - сказав він.
 
«Друга альтернатива – якщо опозиція програє на виборах, то, що б не говорили різні політичні революціонери та оптимісти, існує дуже великий шанс того, що після такої поразки опозиції у В.Януковича з’являється шанс бути при владі, як мінімум, до 2020 року, тобто переобратися й на другий термін», - сказав М.Томенко.
 
«Отож, альтернативи такі: або ми починаємо змінювати владу у 2012 році та завершуємо у 2015, або ж подовжуємо її існування до 2020 року», - підкреслив політик.
 
Підсумовуючи, Микола Томенко звернув увагу на те, що «дата виборів – 28 жовтня – символічна і вона надихає, бо це день визволення України від німецько-фашистських загарбників».
 
«Тому, якщо ми будемо налаштовуватися, що 28 жовтня – день визволення України від загарбників, то це буде стимулювати нас до більш успішної виборчої роботи», - сказав він.
Леся, 19.04.2012 08:26



Вибір редакції

Найпопулярніші новини