Виступ народного депутата України Шлемка Д.В. (фракція «БЮТ-Батьківщина») на пленарному засіданні Верховної Ради України 13 квітня 2012 року

 Шановні співвітчизники!

Ви, напевно, всі в очікуванні, коли, нарешті, розпочнеться реалізація соціальних ініціатив президента Януковича та поліпшення життя людей вже сьогодні. Хоч, нагадаю, це сьогодні мало бути ще вчора, але було б добре, щоб воно наступило завтра. А то це завтра все переноситься,  і чомусь поближче до  жовтневих парламентських виборів, щоб обдурити людей з меншими для себе фінансовими затратами. Як кажуть в народі: «І рибку з’їсти, і …не  сісти».

ПР спільно з Януковичем вишукують джерела коштів для виконання своїх обіцянок. Одним з них має стати нова хвиля масштабної приватизації. До нині все, що приватизувалося, перейшло в руки олігархів ПР, які за рахунок привласнення загальнонародної власності стали найбагатшими людьми не лише в Україні, але й в Європі.  Сьогодні в їхніх руках З/4 національного багатства.

Для того, щоб напередодні виборів обдурити простих українців і в той же час не зменшити багатство багатіїв, а навпаки – його примножити, ПР йде на хитрість.

Суть цього в тому, що об’єкти державної власності, які протягом 20 років незалежності України  були заборонені до приватизації, сьогодні виключаються з цього переліку і пропонуються до приватизації. Вважаю, що кожний, хто слухає та бачить нас, з першого разу самі визначать,  кому вони завтра належатимуть. Серед тих об’єктів, що плануються приватизувати в 2012 році – це унікальні підприємства, які працюють ефективно. Мають тисячні виробничі колективи, вигідне земельне місце розташування, капітальні приміщення, регулярно сплачують податки в державний та місцеві бюджети. За лімітом часу назву лише окремі з них. Це завод «Маяк», ВАТ «Феодосійська суднобудівна компанія «Море», ПАТ «Науково-виробниче об’єднання “Київський завод автоматики імені Г.Петровського», Державне підприємство «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря» - «Машпроект», ВАТ «Турбоатом» та багато інших.

Перелічені підприємства мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, розробляють і виготовляють озброєння, військову техніку та спеціальні вироби для потреб Збройних сил України. До переліку підприємств, що планується  приватизувати у  2012 році, включено 24 енергогенеруючих та енергопостачальних компанії, процедура приватизації, яких проходитиме за спрощеною процедурою і органи приватизації, навіть не володітимуть інформацією про кінцевих власників – покупців, що отримають контроль над енергетичними об’єктами України. Стає страшно, бо сконцентрувавши в «одних руках» контроль за цілими галузями паливно-енергетичного комплексу, ніхто в державі навіть не знатиме, хто і коли може занурити країну в темряву чи зробити національний енергетичний колапс.

Таким ось чином планується продати десятки підприємств загальнодержавного значення, щоб з виручених мільярдів кинути крихти на підкуп виборців, а новітнім олігархам та ПР й далі продовжити своє панування  та гноблення українського народу.

 

Дякую за увагу.

Леся, 17.04.2012 14:16



Вибір редакції

Найпопулярніші новини