У понеділок планують розпочати реставрацію Брами Потоцьких

Вже з понеділка в Івано-Франківську планують розпочати реставрацію брами Палацу Потоцьких. Повністю всі витрати взяв на себе її власник Олег Бахматюк. Кошторис робіт складає близько 500 тисяч гривень. Реставрувати браму буде підрядна організація «Еталон».


«Вдалося досягнути компромісів між власниками, замовниками та громадою. Я думає, що з понеділка виконавці мали б приступити до реставраційних робіт. Вже розроблений проект реставрації та план робіт. Кошторис складають від 400-500 тисяч гривень. Всі реставраційні роботи будуть проводитися за гроші власника. Виконавцем буде фірма, яка працювала у Львові.Вони розуміють, що це є заполітизоване питання і тому будуть робити так, щоб це була дійсно реставрація і вони не втратили потім ліцензію», - повідомив уповноважений доповідати на сесії Віктор Кімакович.


Нагадаємо, що депутати Івано-Франківської міської ради збирали кошти на реставрацію брами, проте власник від них відмовився. За словами секретаря міської ради Руслана Марцінківа, кожен з депутатів буде особисто вирішувати куди спрямувати ті кошти, які він вклав.


«Сьогодні власник готовий приступити до реставраційних робіт. Ми як депутати, будемо слухати на кожній сесії звіт щодо реставрації брами. Ми також плануємо провести круглий стіл з власником по цілому палацу Потоцьких, щоб вирішити що з ним робити. Депутати, які вносили кошти зберуться і кожен вирішить, що з ними робити. Я думаю, що більшість використає їх на благодійність, для того, щоб зробити наше місто кращим», - зазначив Руслан Марцінків

Леся, 05.04.2012 13:32



Вибір редакції

Найпопулярніші новини