Палац Потоцьких знесуть, а на його місці збудують новий. Здається, що це - багатомільйонна оборудка - Коцаба

Головну Івано-Франківську розвалину, Палац Потоцьких, найближчим часом мають намір знести, а на його місці збудувати новий. Там розміститься культурно-мистецький центр із картинною галереєю.

Принаймні з такою ініціативою виступив очільник області Михайло Вишиванюк на сесії обласної ради. Мотивація такого рішення - Палац неможливо відреставрувати.

З цим погоджується і голова обласного осередку "ПОРИ" Руслан Коцаба. Проте, він не вірить, що після знесення старого Палацу Потоцьких на його місці виросте новий.

"Реконструкція таких об'єктів є дійсно дорогим задоволенням. Простіше знести й збудувати новий, - каже Руслан Коцаба, - Але я не вірю в такий хід подій, адже сам Палац є приватною власністю і не думаю, що для бізнесмена є якийсь сенс в тому, щоб зробити для громади музей. Земля там є дуже дорогою і я переконаний, що це може бути черговою багатомільйонною оборудкою з привласнення землі".

Зазначимо, що Палац Потоцьких був збудований у 17 столітті польським коронним гетьманом Андрієм Потоцьким для своєї сім'ї. В радянські часи тут був військовий госпіталь, а за часів незалежності його занедбали й привели до того стану, в якому він і є зараз.
Леся, 19.07.2010 13:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини