Янукович проти Тягнибока

Якби вибори Президента України відбулися наприкінці березні 2012 року і до другого туру вийшли Віктор Янукович і Олег Тягнибок, то 31,2% опитаних підтримали б чинного Президента України, 24,4% – лідера Свободи, 31,5% – не підтримали б жодного з кандидатів і 12,9% – не визначились щодо свого вибору. Про це говорять данні опитування компанії «Рейтинг».

За останні півроку Олег Тягнибок збільшив «рейтинг ІІ туру» з 17 до 24%. Зростання фіксується, в першу чергу, на Заході (до 61%) та Півночі (до 32%). Можна припустити, що ріст підтримки Олега Тягнибока є у т.ч. наслідком об’єднавчих процесів серед опозиції, оскільки за півроку підтримка лідера Свободи у ІІ турі зросла серед прихильників Батьківщини з 30 до 48%, серед прихильників Фронту змін – з 26 до 44%.

Віктор Янукович має найвищий «рейтинг ІІ туру» саме у протистоянні з О.Тягнибоком. Чинного главу держави найбільше готові підтримати на Півдні (53%), Донбасі (47%) та Сході (41%). Найбільше не сприймають пару В.Янукович проти О.Тягнибока в Центрі – майже половина проти обох кандидатів. Також проти обох кандидатів мінімум третина виборців Півдня, Донбасу, Сході та Півночі.

Нагадаємо, що окремі політологи заявляли про те, що Олег Тягнибок може грати в тандемі із чинним президентом на майбутніх президентських виборах. Зокрема, команда Януковича може зробити так само, як свого часу команда Леоніда Кучми, коли в другий тур разом із ними вивели комуніста Петра Симоненка. Експерти відзначають, що саме Тягнибока можуть штучно вивести із Януковичем в другий тур, щоб гарантувати чинному президенту підтримку виборців.

З усіма іншими кандидатами Янукович програє. Так за даними опитування, Янукович би програв Юлії Тимошенко у другому турі.

Також, якби до другого туру вийшли Віктор Янукович і Віталій Кличко, то 28,1% опитаних підтримали б чинного Президента України, 36,6% – лідера партії УДАР, 21,4% – не підтримали б жодного з кандидатів і 13,9% – не визначились щодо свого вибору.

Якби вибори Президента України відбулися наприкінці березня 2012 року і до другого туру вийшли Віктор Янукович і Арсеній Яценюк, то 29% опитаних підтримали б чинного Президента України, 38,1% – лідера Фронту змін, 21,5% – не підтримали б жодного з кандидатів і 11,4% – не визначились щодо свого вибору.

Леся, 05.04.2012 08:38



Вибір редакції

Найпопулярніші новини