Опозиційні партії та їх лідери повинні брати участь у наступних виборах, - ЄНП

Коментуючи сьогоднішнє парафування Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, Президент Європейської народної партії (ЕРР) Вільфред Мартенс та Співголова Групи міністрів закордонних справ ЕРР Ельмар Брок наголосили про наступне:
 
«Парафувавши Угоду про асоціацію, Європейський Союз дав чітко зрозуміти, що переговори вже закінчилися, і що економіка і громадяни України незабаром можуть отримати ряд важливих переваг. Але зараз м'яч знаходиться на боці українського уряду. Угода про асоціацію може бути підписана, ратифікована та введена в дію тільки у тому випадку, якщо український уряд виконає необхідні передумови.
 
Зрозуміло, що ці передумови повинні включати дотримання урядом основних засад демократії та верховенства права. А тому переслідування і ув'язнення опозиційних політиків, що є абсолютно неприйнятним з боку ЄС і не відповідає принципу верховенства права, повинно бути негайно припинено. Більше того, опозиційні політичні партії та їх лідери повинні мати право брати участь у наступних виборах на тих самих засадах, які визначені виборчим законодавством, та володіти повним доступом до засобів масової інформації.
 
Саме тому, від імені ЕРР, ми закликаємо Президента Януковича вжити всіх необхідних заходів щодо виконання вищезазначених передумов, щоб якомога швидше український народ отримав переваги та блага, запропоновані Угодою про асоціацію».
Леся, 03.04.2012 14:01



Вибір редакції

Найпопулярніші новини