Звинувачення Юлії Тимошенко у вбивстві – це брудна, аморальна і безпідставна PR-кампанія Януковича

Понад 2 роки президент Янукович, перебуваючи при владі, витрачає усі свої сили не на зростання добробуту народу, а на боротьбу з політичними опонентами. Зрозуміло, що ціллю номер один для нього є лідер опозиції Юлія Тимошенко.
 
Витративши 70 мільйонів гривень на проведення псевдонезалежного аудиту діяльності Юлії Тимошенко, Янукович не отримав жодного результату. Порушені на підставі цього замовного аудиту справи щодо витрачання «кіотських» грошей на виплату пенсій та щодо закупівлі медичного транспорту на село виявились настільки безперспективними, що навіть не дійшли до суду.
 
Наступну, так звану «газову» справу було визнано політично вмотивованою як урядами провідних країн світу, так і всіма впливовими міжнародними інституціями та правозахисними організаціями.
 
Розуміючи, що Європейський суд з прав людини скасує несправедливий вирок, винесений кіреєвським судом Юлії Тимошенко, Янукович вирішив «підстрахуватися», діставши з шухляди справи 15-річної давнини щодо діяльності ЄЕСУ. Однак їхня юридична незграбність та безперспективність підтверджуються хоча б тим фактом, що ці справи вже давно закриті на підставі відсутності складу злочину Верховним судом України.
 
Тепер влада наважилась на безпрецедентний крок – звинуватити Юлію Тимошенко у вбивстві народного депутата Євгена Щербаня у 1996 році.
 
Це звинувачення настільки аморальне і абсурдне, настільки безпідставне, що шокує навіть тих, хто вже звик до постійних провокацій влади. Перший заступник Генпрокурора за допомогою PR-фірми, найнятої за гроші Партії регіонів, розповідає іноземним ЗМІ про причетність Юлії Тимошенко до вбивства Щербаня як про доведений злочин – який він сам і сфальшував.
 
Уся ця справа будується на сумнівних показах депутата облради від Партії регіонів Руслана Щербаня – сина вбитого політика. Заробляючи сумнівні дивіденди, він повністю змінив свої покази у порівнянні з тими, які він давав на суді у 2003 році.
 
Партія «Батьківщина» заявляє, що чинна українська влада на чолі з Віктором Януковичем замість виконання резолюції ПАРЄ, рішення Європейського суду з прав людини, міжнародних зобов’язань продовжує штампувати фальшиві справи проти лідера опозиції. 
 
Ми звертаємо увагу українського народу та міжнародного співтовариства на очевидну недолугість і аморальність нової хвилі компромату на Юлію Тимошенко. Про такі справи говорять - «шиті білими нитками» - але в цьому випадку навіть такого вислову недостатньо, щоб продемонструвати всю абсурдність звинувачень. Напевно, наступна кримінальна справа проти Юлії Тимошенко буде порушена за організацію вибуху на Чорнобильській АЕС.
 
Ми вимагаємо негайно припинити безпідставне переслідування нашого лідера Юлії Тимошенко.
 
Політичні в’язні мають негайно вийти на свободу, а організатори фальшивого кримінального переслідування – понести за це повну відповідальність.
 
Юлі - волю!
Україні – волю!
Леся, 04.04.2012 18:07



Вибір редакції

Найпопулярніші новини