Чим ближче до виборів, тим сильніших утисків зазнають прихильники «Батьківщини»

Депутат Івано-Франківської обласної ради від фракції «БЮТ-Батьківщина» Олександр Левицький повідомив про те, що у Коломийському районі зафіксовані непоодинокі випадки порушення діючою владою прав та свобод громадян, які є прихильниками партії «Батьківщина».

Зокрема, за його словами, без жодних на те причини вже тривалий час правоохоронні органи перевіряють роботу знаного фермера на Прикарпатті Петра Книшука та безпідставно було звільнено із займаних посад директорів Замулинецької загальноосвітньої школи Ганну Назарійчук та Струпківської ЗОШ Івана Нагорняка. (Ганна Назарійчук є депутатом районної ради від фракції «БЮТ-Батьківщина»)

«Мені стали відомі факти утисків, які застосовуються до працівників бюджетних сфер на території Коломийського району. В першу чергу, таких утисків зазнали представники партії «Батьківщина», депутати районної ради та люди, які публічно засвідчили свою підтримку політичної партії «Батьківщина» та негативне відношення до Президента Януковича, Партії регіонів, голови Івано-Франківської ОДА Михайла Вишиванюка та голови Коломийської РДА Негрича. Зокрема, у немилість влади потрапили Петро Книшук, Ганна Назарійчук, Іван Нагірняк. Всі ці факти я об’єднав у один усний депутатський запит, який виголосив на сесії відповідно до регламенту обласної ради. Він був скерований до голови Івано-Франківської ОДА, начальника Податкової служби та Прокурора. Також, я звертався, щоб мене залучати до процесу розгляду та прийняття рішення стосовно запиту, але цього ніхто не робив. Не бралися пояснення і у людей, про порушення прав яких я вказував. Відповіді, які я отримав, носять формальний, банальний, брехливий та безвідповідальний характер і підписані першими особами, тільки у випадку прокуратури виконуючим обов’язків», - розповідає Олександр Левицький.

Підтвердженням слів Олександра Левицького є той факт, що засідання колегії Апеляційного суду Івано-Франківської області скасувала рішення Коломийського районного суду, який свого часу визнав законним  наказ відділу освіти Коломийської РДА про звільнення з посади директора Замулинецької загальноосвітньої школи Ганну Назарійчук та директора Струпківської ЗОШ Івана Нагорняка. Відповідно до рішення Апеляційного суду обох директорів поновити на посадах та виплатити втрачений заробіток та моральну шкоду. Однак, влада, яка діє на Коломиївщині досі не виконала рішення суду, яке вступило в законну силу та підлягає до виконання негайно. Тому прокурору області є над чим попрацювати.

Леся, 04.04.2012 14:53



Вибір редакції

Найпопулярніші новини