Олександр Турчинов: Звинувачення сина Щербаня – це політичне замовлення влади

Звинувачення сина Євгена Щербаня щодо Юлії Тимошенко – це політичне замовлення влади з метою політичного знищення опонента.
 
Про це сьогодні на брифінгу заявив Перший заступник Голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов.
 
За словами Турчинова, це брудна піар-кампанія, «яка за рівнем бруду, цинізму і аморальності шокує весь світ: це останній за аморальністю рівень звинувачень, коли лідера опозиції, яка у важкому стані знаходиться за гратами, вже довели до звинувачення у вбивстві».
 
«Страх перед Тимошенко штовхає владу до безумства», - переконаний він.
 
Олександр Турчинов наголосив, що влада звинувачує Юлію Тимошенко у злочинах, до яких вона не має жодного відношення.
 
«Мене шокує, що син Євгена Щербаня чи під тиском, чи з матеріальною вмотивованістю почав продавати пам'ять свого батька, і це дійсно шокує», - заявив Турчинов.
 
За його словами, заяви Щербаня незграбні і суперечать показам, які він давав у 2003 році, коли у луганську судили останнього із представників банди Кушніра.
 
Олександр Турчинов нагадав, що тоді, під час судових засідань, Руслан Щербань говорив про те, що його батько мав нормальні стосунки з його банком: «він жодного разу хоч якоюсь стороною не згадав Юлію Тимошенка, а тим більше ніяких звинувачень щодо неї не висував і не міг висунути».
 
«Сьогодні він під диктовку Генпрокуратури, вищого керівництва країни, своєї партії   починає притягувати до цих показів ім’я Юлії Тимошенко, чітко виконуючи політичне замовлення», - заявив Олександр Турчинов та додав, що це робиться незграбно, алогічно і повністю суперечить свідченням, які він давав на суді у 2003 році.
 
«Зараз на наших очах фальшується ще одна страшна справа проти Юлії Тимошенко. При чому це робиться, як і за звичай чинною владою, цинічно, нахабно, незграбно і в результаті весь світ, як і вся Україна можуть переконатись, що ця влада готова йти на будь-який злочин, аби залишитись у своїх кабінетах. Аби знищити своїх політичних своїх політичних опонентів і свого головного опонента – лідера української опозиції Юлію Тимошенко», - сказав він.
 
«Їх не зупиняє те, що для таких звинувачень потрібні серйозні аргументи, факти, - це їх не цікавить. Брудний піар, який вони сьогодні розповсюджують у Європі, має на меті одне: на передодні виборів в Україні шокувати європейську спільноту і відвернути цивілізовану Європу від підтримки демократії, від підтримки лідер опозиції, від підтримки повернення України до євроінтеграції та, головне, від підтримки Тимошенко», - наголосив Олександр Турчинов.
Леся, 04.04.2012 16:39



Вибір редакції

Найпопулярніші новини