Городенка не нью Васюки!

 Успішно діє в Городенці шаховий Клуб, чи не єдиний в Україні подібний заклад в центрі сільськогосподарського району.  

           Кожного року проводиться багато турнірів, серед яких зустрічі спортивних делегацій Городенківсього, Снятинського, Коломийського районів нашої області, представників Заліщицього району Тернопільської області, Заставнівського, Кіцманського районів Чернівецької області, Києва,Одеси, Харкова та багатьох інших міст України.

           На осінь цього року спортивна громадськість готується до відзначення тридцятої річниці створення шахового Клубу в Городенці, що носить ім’я Сало Флора, гросмейстера світового рівня, нашого краянина, нині вже покійного, безпосереднього учасника боротьби за світову шахову корону.

            Приміщення під Клуб надано Городенківською міською радою ще за головування комуніста Степана Яворського. Члени Клубу власними силами провели ремонт, обладнали меблями та інвентарем.

           На черзі влаштування окремого входу до зали, придбання шахових столиків, годинників, мультимедійної дошки, комп’ютера.

           В планах прихильників стародавньої самобутньої гри  на цей ювілейний рік багато цікавих змагань. Окрасою має стати Меморіал Сало Флора. До участі є намір запросити і шахістів української діаспори з країн Європи та інших континентів.

          Шахісти, як відомо, більше думають, ніж говорять. Але, на спільну біду, Президент Клубу, ветеран шахів Михайло Вороний розповів про « громаддя» планів деяким чиновникам, маючи наївну гадку, що хтось поможе з їх вирішенням.

          Та над райдужними мріями прихильників шахової Королеви нависла зловісна чорна хмара в особі нинішнього міського голови Романа Осадчука та деяких посадовців міської ради.

          Хіба можна допустити перетворення Городенки в Нью Васюки? Ніколи і нізащо!

          На одному з пленарних засідань ради пан голова, вважаючи себе послідовним демократом, до порядку денного вніс питання про скасування попереднього рішення міської ради, що стосувалось передачі приміщення для шахового Клубу в постійне користування. Одначе депутати в своїй більшості не проголосували за таке рішення, продемонструвавши розуміння шахів, як гри, що має інтелектуальну основу, на відміну від міського голови. На даний час члени Клубу, знаючи наполегливість та послідовність пана Романа у вирішенні питань заволодіння приміщенням громадської організації, розмірковують, яку багатоходову комбінацію він задумав, фіналом якої можливе  проведення ювілейного турніру на сходах міської ради.

          Чи не можна би запозичити досвід шахістів і привести власними силами до порядку порожнє приміщення, що знаходиться поряд з шаховим Клубом? А потім використовувати його для потреб міської ради. У складі депутатського корпусу мерії багато людей з широкими можливостями. Можна продемонструвати виборцям: ми і для міста можемо щось корисне зробити. А то злі язики плещуть, що скромний міський бюджет подекуди підганяється під потреби приватного підприємництва.

             Пан Осадчук, вочевидь, не справляється з широко розрекламованою у свій час виборчою програмою. Оскільки «покращення життя вже сьогодні»  не відбувається, жителі міста мають намір ініціювати місцевий референдум за дострокове припинення повноважень міського голови.

             Багато членів шахового клубу теж приймуть участь у цій багатоходовій комбінації, оскільки Городенка поступово перетворюється у велике село,- причому дуже занедбане. Втрата статусу магдебурзького права не за горами.

             Які ж вам тутечки Нью Васюки!

             Чи не Остап Бендер нашептав щось на вухо нашому градоначальнику?

 

             За дорученням членів Клубу, кількість яких вже перевалила за сотню, -

                                                                

                        Голова

федерації шахів Городенківського району                   Євгеній  Ротерман

 

             м. Городенка

             28 березня 2012 року

      

 

Леся, 28.03.2012 08:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини