Януковича може чекати політична доля Кравчука

Якщо опозиційні сили отримають перемогу на парламентських виборах та сформують більшість у Верховній Раді України, однією з дій опозиційного парламенту буде дострокове проведення виборів Президента.

Про це під час прес-конференції в Івано-Франківську заявив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко.

«Я вважаю, що це коректна парламентська демократична ідея, бо якщо, наприклад, програму мінімум ми зреалізуємо та сформуємо парламентську більшість і на виборах партійній частині буде зрозуміло, що опозиція має вищу ступінь підтримку, ніж партія Януковича, тоді виникатиме питання легітимності Президента, але не в правовому, а легітимному сенсі. Якщо Президент разом з партією програє вибори і рівень підтримки складе дуже мало, очевидно, тоді треба думати, як виходити з ситуації, бо виникає серйозний конфлікт. Якщо ситуація буде йти по такому сценарію, то варіант Кравчука є достатньо толерантним і прийнятним», - сказав Микола Томенко.

Як, додав Микола Томенко, все буде залежати від самого Президента. Якщо говорити детальніше, то від того чи ветуватиме він законопроекти нового парламенту, чи ні.

Леся, 27.03.2012 15:04



Вибір редакції

Найпопулярніші новини