Не можна забрати те, чого немає і дати те, чого не буде – Левицький

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко нещодавно заявив про те, що місцева влада, зокрема центральних регіонів країни, робить усе, щоб не виплачувати освітянам навіть ті кошті, які вже гарантовані законодавством.

Відтак,  Микола Томенко наголосив, що місцева влада дала вказівки кожній школі зекономити протягом 2012 року від 10 до 15 тис. грн. Внаслідок цього, за підрахунками  віце-спікера кожному вчителю не додадуть 700-1000 грн.

Також, пан Томенка розповів, що вчителі змушені будуть брати відпустки за власний рахунок.

Як зазначив депутат Івано-Франківської обласної ради від фракції «БЮТ-Батьківщина» Олександр Левицький такі плани виконати не реально, адже у бюджеті не вистачає грошей на виплату заробітної плати бюджетникам, а зекономлені кошти, не допоможуть реалізувати соціальні ініціативи Президента.

«Не можна забрати те чого немає і дати нам те, чого не буде. По нашій області на виплату заробітної плати бюджетникам передбачено коштів на 9-10 місяців – це обов’язкові виплати без надбавок, оздоровчих та премій. Хіба з цих грошей вони ще заберуть, тоді залишаться кошти тільки на 7-8 місяців. Те, що таким чином намагаються знову цькувати народ – це факт», - додав Олександр Левицький.

Леся, 21.03.2012 14:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини