Невиплата заробітної плати – це злочин, який карається Кримінальним кодексом - Левицький

Через невиплату заробітної плати, за грудень місяць минулого року, працівники Войнилівської лікарні та лікарні на вул. Каракая, що в місті Калуші, обіцяють 27 березня розпочати страйк. Загальна сума боргу складає близько 500 тисяч гривень.

Відтак, мешканці Калуша у цей день не зможуть отримати відповідної медичної допомоги, адже у лікарні планують залишити тільки ургентну медичну допомогу і 1-2 лікарів на прийомі.

Депутат Івано-Франківської обласної ради від фракції «БЮТ-Батьківщина» Олександр Левицький пообіцяв підняти це питання на обласний рівень. За його словами, посадові особи, які допустили невиплату заробітної плати повинні відповісти за інцидент перед законом.

«Невиплата заробітної плати – це злочин, який карається Кримінальним кодексом. Право на страйк є невід’ємним правом кожного громадянина, проте особливості роботи працівників медичної сфери накладають певні обмеження на реалізацію страйку, адже до них кожного дня звертаються люди, які потребують допомоги.  Насправді цих людей гнобить режим Януковича та діюча місцева влада в особі Вишиванюка, голови райдержадміністрації Це питання повинно стати предметом уваги обласної ради і нам слід привернути увагу громадськості та посадових осіб, які повинні нести за такі дії відповідальність», - заявив Олександр Левицький.

Леся, 20.03.2012 08:37



Вибір редакції

Найпопулярніші новини