У влади залишилося 4 дні, щоб виконати рішення Європейського суду і почати лікувати Юлію Тимошенко, - Шустік

Виступ заступника голови фракції «БЮТ-Батьківщина» Олени Шустік з парламентської трибуни:
 
15 березня цього року Європейський суд з прав людини прийняв рішення про необхідність лікування Юлії Тимошенко у стаціонарному медичному закладі поза межами Качанівської колонії. У цей же день Європейський суд в офіційному повідомленні зобов’язав Уряд України виконати це рішення.
 
Відповідно до Закону «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини» рішення Європейського суду є обов’язковим для виконання Україною і має бути виконане в десятиденний строк. Отже, для виконання цього рішення у влади залишилось 4 дні!
 
За невиконання службовими особами рішення Європейського Суду з прав людини частина 4 статті 382 Кримінального Кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 8 років.
 
16 березня Державна пенітенціарна система отримала запит поважної європейської інституції щодо умов тримання і медичного забезпечення Юлії Тимошенко.
 
За іронією, саме 16 березня влада влаштувала у Качанівській колонії презентацію для ЗМІ "потемкинской деревни" із запозиченим по лікарнях Харкова медичним обладнанням, начебто для лікування Юлії Тимошенко в євроумовах! Ганебна провокація, чергова фальсифікація і брехня ...
 
І саме в цей день, 16 березня, до Качанівськоі колонії прибули восьмеро народних депутатів від фракції «БЮТ-«Батьківщина» Сергій Шевчук, Євген Добряк, В’ячеслав Пєрєдєрій, Антоніна Болюра, Олена Бондаренко, Олена Шустік, Зоя Шишкіна та Володимир Філенко для здійснення парламентського контролю.
 
Відповідно до статті 24 Кримінально-виконавчого кодексу України народні депутати України мають право без спеціального дозволу відвідувати установи виконання покарань.
 
Проте протягом 2 годин ми не могли потрапити на територію колонії. Начальник цієї установи «ховався» і не надавав жодних пояснень.
 
Тільки завдяки рішучим діям наших колег і блокуванню трибуни Верховної Ради України нас впустили на територію колонії.
 
Отже, було свідомо і грубо порушено Закон «Про статус народного депутата України».
 
Аналогічна ситуація була 11 жовтня минулого року, коли за рішенням суду народних депутатів не допустили на оголошення вироку Юлії Тимошенко.
 
Це дуже небезпечні прецеденти. Влада послідовно знищує парламентаризм і принижує статус народного депутата.
 
Проте ці дії влади свідчать про тільки одне - вона смертельно боїться свого єдиного і сильного опонента - тендітну жінку, замкнену в кам'яному мішку качанівки – Юлію Тимошенко.
 
А значить – така влада приречена на смерть!
Леся, 21.03.2012 11:22



Вибір редакції

Найпопулярніші новини