Опозиція заблокувала роботу Верховної Ради через питання ГТС

Народні обранці від фракцій БЮТ-Батьківщина та НУНС сьогодні знову заблокували президію і трибуну Верховної Ради.

Так опозиціонери висловили свій протест проти законопроект щодо реформування нафтогазової сфери, який на їх думку, дозволить владі віддати ГТС у руки Росії. Саме тому, депутати вимагали присутності в сесійній залі міністра палива і енергетики Юрія Бойка, який не був на годині запитань до уряду, бо  зустрічався єврокомісаром з енергетичних питань Гунтрером Еттінгером.

Також, представники опозиції наголосили на прибутті до парламенту  Генпрокурора, щоб він пояснив причини, з яких депутатів не допускають до Качанівської колонії.

«Сьогодні влада намагається отримати найбільші прибутки зі своєї фінансово-господарської діяльності. Вони прагнуть зменшити ціну на газ, але єдиною умовою, яку ставить Росія – віддати газотранспортну систему. Вони прагнуть з Україною зробити так, як свого часу з Білорусією, щоб стати монополістом, який зможе диктувати газову політику усій Європі. Коли буде нижча ціна на газ, підприємства владних олігархів зможуть нарощувати прибутки. ГТС є національним надбанням, яке має геополітичне та стратегічне значення для України. Ми добре розуміємо, що буде чекати країну якщо це відбудеться і тому, всіма силами будемо намагатися не допустити цього», - сказав народний депутат України від фракції  «БЮТ-Батьківщина» Дмитро Шлемко.

Леся, 16.03.2012 15:05



Вибір редакції

Найпопулярніші новини