Фракція «БЮТ-Батьківщина» вимагає припинити політичні репресії і звільнити Юлію Тимошенко

Виступ голови фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрія Кожем’якіна з парламентської трибуни:
 
- 26 лютого минуло два роки з того часу коли Віктор Янукович посів посаду Президента і отримав всю повноту влади в країні. За цей час в Україні відбулись кардинальні зміни, але зовсім не ті, на які сподівався український народ.
 
На тлі критичного стану, у якому опинилась Україна, Президент Янукович у своїх інтерв’ю центральним телеканалам заявляє:
 
«Про стабільне зростання економіки і покращення добробуту і якості життя громадян». Насправді за 2 роки у громадян забрали останнє. Подібні "покращення", обіцяні владою Януковича, вже встигли зруйнувати малий та середній бізнес, залишили незахищеним найбідніше населення.
 
Влада дослухалась до вимог опозиції. Президент пообіцяв збільшити виплати пенсіонерам. Щоб такі заяви не стали пустими обіцянками, наша фракція пропонує прийняти законопроекти (9003 та 10162). В них передбачені реальні механізми і джерела наповнення державного бюджету. Тільки в такому випадку малозабезпечені сім’ї отримають реальну допомогу від держави.
 
Президент сказав: «Ми повернулись до конституційного процесу». Очевидно, антиконституційного перевороту, який відбувся тут у парламенті, виявилось замало. Подальша реалізація так званої конституційної реформи планується без будь-якої участі опозиційних сил. А це значить, що влада прагне конституційно закріпити авторитаризм в Україні, знищити опозицію і позбавити народ самостійно обирати владу.
 
Президент сказав: «Ми повинні модернізувати кримінально-процесуальне законодавство, провести реформу судочинства та судоустрою». Так звана модернізація судової гілки влади – зруйнувала незалежне судочинство. Українські суди керуються не принципом Верховенства права, а вказівками з вулиці Банкової. Вироки, які отримала Юлія Тимошенко і Юрій Луценко, – це повністю підтвердили.
 
Те ж саме і з реформуванням кримінального законодавства України. Новий Кримінально-процесуальний кодекс, підготовлений адміністрацією президента, не має нічого спільного з гармонізацією із кримінальним законодавством країн Євросоюзу.
 
Парламентська асамблея Ради Європи, лідери європейських країн вимагають скасувати ще сталінські статті в Кримінальному кодексі України.  Але вони залишаються там далі. Діюча влада продовжує використовувати їх для знищення опозиційних лідерів.
 
Президент сказав, що готовий помилувати Юлію Тимошенко. Хочу нагадати усім громадянам: Юлія Володимирівна Тимошенко заявила: така пропозиція категорично неприйнятна для неї. Юлія Володимирівна вважає нижче своєї честі та гідності звертатися до президента з приводу помилування, бо справа проти неї – сфабрикована і реалізована під особистим контролем Януковича його безпосередніми підлеглими.
 
Наша фракція повністю підтримує свого лідера – Тимошенко не скоїла жодного злочину і повинна бути на волі.
 
Фракція «БЮТ-Батьківщина» вимагає негайно виконати вимоги Резолюції ПАРЄ; припинити безглузді політичні репресії в Україні та відновити соціальні гарантії, знищені діючим режимом.
Леся, 13.03.2012 11:04



Вибір редакції

Найпопулярніші новини